Avonturen

Een dag in de studio met Lois Jeans

x

Bij de shoots van Lois Jeans schieten we altijd de heren- en dameskleding tegelijk. Maar hoe gaat zo'n dag nu precies in z'n werk? Volg de dag stap voor stap.

08.30  Het mannelijk model gaat de make-up in. De set is al eerder opgebouwd en we kunnen daardoor snel aan de slag.

09.00 Na het testen van het licht kunnen we vrijwel direct beginnen met het fotograferen van het mannelijk model. De styling assistente is al druk bezig om de te fotograferen collecties te stomen, want kreukels zijn in dit geval een no go!

09.30 De eerste foto's zijn gemaakt en de styliste is bezig om goede combinatiemogelijkheden te maken van de collectie. 

11.00   Ook het vrouwelijk model is inmiddels uit de make-up en we beginnen met de eerste foto's. Zo kunnen het mannelijk en het vrouwelijk model elkaar afwisselen.

12.00  De muziek staat lekker aan en de art-director van Lois jeans kijkt over onze schouders mee. De resultaten worden direct beoordeeld en de eerste beelden geselecteerd. 

13.00  Tijdens lunchtijd zitten we met ruim 10 man rond een heerlijk gedekte en door ons verzorgde lunchtafel. Even opladen voor de rest van de middag.

14.00  We vervolgen de shoot en fotograferen drie aanzichten per collectie item. Zo worden alle kanten van het kledingstuk goed belicht. Goed beeld is essentieel voor een webshop.

x
x

16.00  We vervolgen met de lookbook foto's. Hiervoor is één aanzicht vaak voldoende.

18.30  Aan het einde van de dag zijn alle foto's gemaakt. Er zijn op één dag zo'n 70 styles gefotografeerd. Met een voldaan gevoel sluiten we af.

De dagen erop zorgen we voor de beeldbewerking. Hierbij kun je denken aan kleurcorrecties, retoucheren, special effects en vrijstaand maken. Binnen drie dagen zijn alle (ruim) 200 foto's in de juiste bestandsformaten aangeleverd en kunnen ze direct de webshop op of verder verwerkt worden in de lookbooks. Tevreden kijken we terug naar een fantastische dag met een geweldig team en prachtige foto's. We verheugen ons uiteraard weer op het volgende seizoen!