Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. We hopen daarmee zoveel mogelijk van je vragen al direct te kunnen beantwoorden. Indien je vraag er niet tussenstaat of als je meer wilt weten, kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag!

Campagne en modelfotografie

Verzorgen jullie ook de casting van modellen?

Ja, we werken samen met alle bekende modellenbureaus en zorgen ervoor dat de juiste modellen geboekt worden voor de shoot. We kijken naar de wensen van de opdrachtgever, helpen bij de selectie en zorgen voor de call-sheets. Voor elk budget hebben we een juiste keuze.

Is er catering aanwezig?

We hebben altijd koffie, thee, fris, vers fruit en snacks en bij een fotoshoot van een hele dag verzorgen we een heerlijk gedekte lunchtafel.

Is er stoom en strijkapparatuur aanwezig?

We hebben meerdere stoomapparaten en strijkplanken. Je kan zelf een assistent meenemen of een styling assistent via ons boeken ter ondersteuning van de shoot.

Is er een gelegenheid voor make-up?

We hebben een make-up tafel met spiegel en voldoende ruimte.
Ook hebben we een goede selectie van hair & make-up artiesten in ons netwerk die we erbij kunnen boeken.

Onze studio

Kan ik foto’s laten maken voor drukwerk?

Onze foto’s worden altijd aangeleverd in de hoogste resolutie en zijn daardoor direct klaar om gebruikt te worden voor drukwerk. Indien gewenst kunnen wij ook lage resolutie foto's aanleveren of rekening houden met speciale verzoeken. Bijvoorbeeld als het drukwerk groter dan 1 meter moet zijn, dan kunnen we tijdens de apparatuurkeuze en fotoshoot hier rekening mee houden.

Welke mogelijkheden aan fotobewerking bieden jullie?

We bieden hoge kwaliteit beeldbewerking aan voor product-, model- en campagnefotografie. Denk voor campagnefotografie aan alle denkbare special effects en denk voor productfototografie van kleding aan retouche, omkleuren en invisible man effect.

Waarvoor kan ik bij jullie terecht?

Studio Zelden is een fotostudio voor mode, reclame, food, lifestyle en productfotografie.
Wij verzorgen de meest uiteenlopende fotoshoots voor bijvoorbeeld modemerken, reclamebureau’s en webshops.

Hoe lang bestaan jullie?

Onze studio is door de eigenaar Bastiaan van Ederen opgericht in februari 2008.

Fotografie algemeen

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s heb?

Wij leveren normaliter de foto’s binnen 3 werkdagen na de fotoshoot indien er snelheid bij gebaat is, dan kunnen we ook met spoed foto’s aanleveren. Wij zijn altijd flexibel en denken met je mee!

Kan ik de foto’s rechtenvrij gebruiken?

De foto’s zijn rechtenvrij als het om productfoto’s gaat. Indien het om reclamefoto’s gaat of bijvoorbeeld editorial shoots, rekenen wij tevens een afkoopsom per foto.

Productfotografie kleding

Kan ik bij de fotoshoot aanwezig zijn?

Dat kan. Je kan bijvoorbeeld even meekijken hoe we het precies doen of actief ondersteunen met het afstylen. Sommige merken vinden het echt fijn om zelf bij de productfotografie aanwezig te zijn en ter plekke te kunnen beslissen over styling details. 

Hoe kan ik de items het beste aanleveren?

 

  • Het meest efficient is om de items op hanger aangeleverd te krijgen. Dit scheelt kreuken omdat het niet in een doos hoeft, we kunnen het dan in direct keer op onze rekken hangen. 
  • Voorzie elk items van een labeltje, doorgaans werkt een stylenummer + kleurcode het beste. Dit verwerken wij verolgens in de bestandsnaam, zo kan je makkelijk zien om welke items het gaat. Deze bestandsnaam gebruik je vervolgens ook weer bij het geven van feedback
  • Lever een excel lijst aan van de geleverde items, bijzonderheden kunnen hierop vermeld worden, wij kunnen op de excel lijst dan direct afstrepen welke items we allemaal gehad hebben en of er iets mist